Hvis virksomheden selvstændigt udfører behandling på flere adresser, betragtes hver fast lokalitet til behandling som udgangspunkt for et registreringspligtigt behandlingssted.
I vurderingen af, om der er tale om en fast lokalitet indgår bl.a., om lokaliteten er en filial, har faste åbningstider, om der regelmæssigt og jævnligt udføres behandling på lokaliteten, om lokaliteten har behandlingsudstyr, og om lokaliteten bliver markedsført som et behandlingssted.
Der er omvendt ikke tale om en fast lokalitet, når fx et bibliotek et par gange om året stiller et lokale til rådighed for en vaccinationsklinik til udførelse af influenzavaccinationer.
Behandlingssteder, fx sociale tilbud, der har både botilbud og værested m.v. på samme matrikel eller i nær tilknytning til hinanden, anses dog som ét behandlingssted i de tilfælde, hvor botilbud og værested har den samme daglige faglige ledelse.
Når eksempelvis en kommunal tandpleje har klinikker på forskellige lokaliteter i kommunen, anses hver af disse klinikker som et registreringspligtigt behandlingssted.
Har en kommunal sundhedspleje faste lokaliteter på forskellige skoler, der er indrettet med eksempelvis udstyr til undersøgelse af børn, anses hver af disse også som et registreringspligtigt behandlingssted. Har sundhedsplejen ikke en fast lokalitet på en skole, men benytter sundhedsplejen blot et ledigt klasseværelse eller lignende, er ikke tale om et selvstændigt behandlingssted, som skal registreres. I sådanne tilfælde skal lokaliteten, sundhedsplejen kører ud fra, registreres som behandlingssted.
Når en kæde, fx en optikerkæde, omfatter en række behandlingssteder i forskellige byer, anses hvert selvstændige behandlingssted på hver sin adresse, typisk med hvert sit CVR-nummer eller P-nummer, som et registreringspligtigt behandlingssted.
En vaccinationsvirksomhed kan have ansatte, eksempelvis sygeplejersker eller farmakonomer til at udføre lægedelegerede influenza- og rejsevaccinationer på forskellige lokaliteter, herunder vaccinationsklinikker, apoteker m.v., rundt i landet. Hver af disse vaccinationslokaliteter anses som et selvstændigt behandlingssted, der skal registreres af vaccinationsvirksomheden.
I andre tilfælde tilbyder apoteker selv influenza- og rejsevaccinationer ved ansatte farmakonomer efter delegation fra fx en lokal praktiserende læge. Her skal hvert enkelt apotek registreres som et behandlingssted. Har et apotek også en filial, hvor der tilbydes vaccinationer, skal filialen ligeledes registreres som et behandlingssted. Pligten til at foretage registrering påhviler i praksis apoteksejeren.