En god afslutning på livet

Behandling i den sidste tid samt døden er vigtige emner at tage stilling til, så du sammen med lægen og dine pårørende kan blive afklaret om, hvilke beslutninger, der skal træffes. Læs her om behandlingstestamentet, om mulighederne for at fravælge livsforlængende behandling og genoplivning samt om mulighederne for smertedækning og lindring, når man er døende.

Behandlingstestamente

Du kan oprette et behandlingstestamente, hvis du på forhånd har besluttet, at du ikke vil have livsforlængende behandling eller genoplivning i visse situationer.

Læs mere om behandlingstestamentet

Fravalg af behandling i den sidste tid

Du har altid ret til at sige nej til behandling. Det gælder også, hvis du er uhelbredeligt syg, og lægen kun kan tilbyde livsforlængende behandling.

Læs mere om fravalg af behandling i den sidste tid

Lindring i den sidste tid

Mange mennesker dør fredeligt uden store gener eller smerter. Nogle kan i den sidste tid opleve stærke smerter, kvalme eller angst og have brug for lindring i den sidste tid.

Læs mere om lindring i den sidste tid

Lovændring: Borgere over 60 år kan fravælge genoplivning fra slutningen af 2024

Habile borgere over 60 år har fremover ret til på forhånd fravælge genoplivningsforsøg i tilfælde af hjertestop. Fravalget bliver dog først praktisk muligt, når den digitale løsning er på plads i slutningen af 2024.

Læs mere på Indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside