Projektet bestod af fire indsatser: 'Det mobile stuegangsteam', 'Triagering', 'Prøvetagning i kommunerne' og 'Den gode udskrivelse'. Indsatserne er blevet evalueret af Implement og VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) og KOPA (Kompetencecenter for Patientoplevelser). Der er også foretaget journalaudits ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse samt interne evalueringer.
Evalueringerne viser i korte træk følgende:
Det mobile stuegangsteam: Stuegangsteamet vurderer at have bedret sundhedstilstanden for 71% af de inkluderede patienter og at have forebygget en indlæggelse for ca. 23% af patienterne. Det vurderes også, at det ikke ville have været sandsynligt, at egen læge havde udført en lignende indsats for 55 % af de inkluderede borgere.
Læs mere om resultaterne i projektets opsummering af erfaringer og resultater.
Resultater fra KOPA viser, at patienter og pårørende oplever stuegangsteamets arbejde som værdifuldt og meningsskabende. Derudover fremhæves det, at et af de væsentligste resultater af stuegangsteamets indsats er, at de bidrager med at skabe overblik og sammenhæng. Teamets tilstedeværelse på de kommunale midlertidige døgnpladser har i høj grad også bidraget med sparring og bedside-læring for personalet.
Triagering: Evaluering af det udviklede triageringsredskab viste, at det øgede patientsikkerheden, da det bidrog til systematiske vurderinger, fælles faglig refleksion samt tværfaglig sparring med henblik på, at sygdom eller forværring af sygdom blev opsporet tidligere. Personalet oplevede, at de fik et fælles sprog, og at overlevering mellem vagtlag blev håndteret bedre. Triageringsredskabet blev implementeret i alle 8 kommuner, som fortsat anvender redskabet dagligt.
Læs mere om triageringsredskabet og se et eksempel i projektets opsummering af erfaringer og resultater.
Prøvetagning i kommunerne: En intern evaluering af indsatsen med prøvetagning i kommunerne viste, at både etablering af CRP-apparater, ensretning og kvalitetssikring af måleudstyr og prøvetagningsrute understøttede hurtigere diagnosticering og evt. igangsættelse af behandling. Indsatsen er fortsat i drift i de 8 kommuner.
Den gode udskrivelse: Denne indsats har primært rettet sig mod arbejdsgange på Nordsjællands Hospital. Der blev udført en undersøgelse til at afdække mangler ved udskrivelse i 2017 og igen i 2019. Sammenfatning af disse to undersøgelser viste, at indsatsen var med til at reducere medicinfejl ved udskrivelse og bedre forløb ved at medgive epikrise og besøgssammendrag ved udskrivelse. Der arbejdes p.t. på at sprede de positive arbejdsgange til øvrige afdelinger på hospitalet.
Resultaterne kan dokumenteres i evalueringsrapporterne.