Indsatsen er lavet på baggrund af en patientsikkerhedsrunde med fokus på isolationspatienter, der blev gennemført, fordi afdelingen oplevede, at der blev rapporteret en del utilsigtede hændelser omhandlende isolationspatienter.
Arbejdsgang
- Der er udarbejdet fortrykte laminerede isolationsskilte, som kan sættes på dørene til isolationsstuer, hvor det tydeligt fremgår, hvilken isolationsform der er tale om, samt hvilke værnemidler og rengøringsmidler der skal anvendes. Der er også udarbejdet et skema med overblik over isolationsformer og smitterisici, så man let kan finde det relevante isolationsskilt og korrekte rengøringsmiddel.
- Antallet af isolationsvogne (vogne med udstyr, der skal anvendes ved isolationspatienter) er øget fra 2 til 8, så der nu er lettere adgang til vognene.
- Det er sikret, at medarbejdere nu nemt kan finde retningslinjer vedr. isolation (der er nu lagt link til retningslinjerne på forsiden af den interne platform for retningslinjer).
- Der har været oplæg på tværfaglige møder om emnet.
- Der har været udsendt orientering i nyhedsbreve.
Sådan ser et af isolationsskiltene ud:
Udfordringer og løsninger
Der har ikke været nogen barrierer i forbindelse med projektet. Den ledende oversygeplejerske i afdelingen er en del af kvalitetsteamet i afdelingen, der bl.a. gennemførte patientsikkerhedsrunden omhandlende isolationspatienter.
Der har været fuld ledelsesopbakning til projektet.
Ressourcer
Projektet er gennemført i Akutafdelingen, der består af 140 medarbejdere.
Afdelingens kvalitetskoordinator og hygiejnesygeplejerske har samarbejdet med afdelingens kvalitetsteam og afdelingsledelse om projektet, der varede ca. 2 måneder.