Anette Lykke Petri er ny konstitueret direktør

18-05-2020

Fra i dag er overlæge og enhedschef Anette Lykke Petri konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen for Patientsikkerhed har fået ny topleder, efter at Anne-Marie Vangsted er blevet direktør for det nye Testcenter Danmark.

Sundheds- og Ældreministeriet har nemlig konstitueret overlæge og enhedschef Anette Lykke Petri som direktør for styrelsen.

Anette Lykke Petri er speciallæge i samfundsmedicin og ph.d. fra Københavns Universitet og har siden 2015 været chef for Tilsyn og Rådgivning Øst i Styrelsen for Patientsikkerhed. Under coronakrisen har hun i sin funktion som enhedschef stået for blandt andet smitteopsporing og karantænesætningsarbejdet.

"Styrelsen for Patientsikkerhed varetager en række vigtige opgaver, så patienterne kan føle sig trygge i sundhedsvæsnet. Vi fører tilsyn med sundhedspersonale og behandlingssteder, yder rådgivning om smitsomme sygdomme og miljø, udsteder autorisationer til sundhedspersoner og yder refusion i forbindelse med international sygesikring," siger Anette Lykke Petri.

"Jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for vores mere end 300 dygtige og engagerede medarbejdere, både hvad angår vores sædvanlige opgaver og i forbindelse med håndteringen af COVID-19, der fylder særligt meget lige nu," siger hun og fortsætter: "Samtidig ser jeg også meget frem til et nært samarbejde med aktørerne i sundhedsvæsnet, hvis store indsats for patienterne er afgørende for den faglighed og kvalitet, der gør det trygt at være patient."

Anette Lykke Petri er konstitueret med virkning fra mandag den 18. maj 2020.

Samtidig er overlæge og sektionsleder Bente Møller blevet konstitueret som enhedschef i Tilsyn og Rådgivning Øst.