To børn er døde af sjælden komplikation til E. coli-bakterien VTEC

05-09-2019

To børn er døde på hhv. Fyn og i Københavnsområdet som følge af sjælden komplikation til E. coli-bakterien VTEC. De to tilfælde er ikke relaterede.

To børn er døde på hhv. Fyn og i Københavnsområdet som følge af sjælden komplikation til E. coli-bakterien VTEC.

Selv om begge børn har været smittet med E. coli-bakterien VTEC er bakterierne ikke identiske, derfor er der ikke mistanke om, at der tale om samme smittekilde. Der er altså ikke tale om et udbrud.

Styrelsen for Patientsikkerhed har udsendt information til forældrene i de relevante institutioner. Styrelsen for Patientsikkerhed udsender som standardprocedure denne information til forældre, når der i en institution er et tilfælde af smitte med E. coli-bakterien VTEC. Dødsfald som følge af smitte med E. coli-bakterien VTEC er meget sjældne.

"Man behøver som forælde ikke generelt at være bekymret for, at ens barn risikerer at blive alvorligt sygt, fordi man modtager et brev fra Styrelsen for Patientsikkerhed om E. coli-bakterien VTEC i barnets institution," siger Anne Hempel-Jørgensen, overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed. "Vi ser relativt ofte infektioner med E. coli-bakterien VTEC. I disse to tilfælde er der tilstødt alvorlige komplikationer, som desværre har medført dødelig udgang."

Anne Hempel-Jørgensen påpeger, at der ikke er grund til generelt at være bekymret for disse alvorlige komplikationer, hvis man bliver smittet med E. coli-bakterien VTEC: "Det er vigtigt at understrege, at disse komplikationer er sjældne."