Liste med CPR-numre er ved en menneskelig fejl blevet videregivet til 123 personer

23-08-2021

En menneskelig fejl har gjort, at 123 personer har modtaget en liste fra Styrelsen for Patientsikkerhed med 8000 CPR-numre. Listen indeholder ikke navne, adresser eller andre oplysninger om de berørte personer, der alle vil blive informeret direkte i e-Boks. Styrelsen for Patientsikkerhed har anmeldt sikkerhedsbruddet til Datatilsynet.

En liste med 8000 CPR-numre er beklageligvis blevet videregivet til 123 personer i forbindelse med udsendelse af en standardskrivelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen anmeldte med det samme sikkerhedsbruddet til Datatilsynet.

Listen indeholder ikke navne, adresser eller andre oplysninger om de berørte personer. De berørte personer, som har fået delt deres CPR-numre, vil alle modtage en besked fra styrelsen om sikkerhedsbruddet i deres e-Boks.

"Der er tale om en dybt beklagelig og menneskelig fejl, som vi ser med stor alvor på. Vi prioriterer datasikkerheden meget højt og er allerede i gang med at sikre, at tilsvarende fejl ikke kan gentage sig. Sikkerhedsbruddet blev øjeblikkeligt anmeldt til Datatilsynet. Vi beklager meget over for alle de berørte, som vil blive underrettet direkte", siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den menneskelige fejl blev hurtigt opdaget og anmeldt til Datatilsynet

Styrelsen for Patientsikkerhed har stor opmærksomhed på, at borgernes personoplysninger bliver behandlet forsvarligt. Den menneskelige fejl blev derfor også opdaget hurtigt, men det var desværre ikke muligt at forhindre udsendelsen til 123 personers e-Boks.

Sikkerhedsbruddet blev anmeldt til Datatilsynet med det samme. Styrelsen arbejder dertil løbende med at have sikre procedurer for datasikkerhed i det daglige arbejde.