Kampagne

Fillers uden filter

Skal du have lavet større læber, fjernet kropshår eller have en peeling? Så gør du dig måske nogle tanker om resultatet, og om det er sikkert at få behandlingen. Fem gode spørgsmål kan hjælpe dig med at vælge klinik og behandler. Du finder de fem spørgsmål her på siden.

5 gode spørgsmål, inden du vælger en kosmetisk behandler eller klinik: 

  1. Er prisen for god til at være sand? Hvis prisen på behandlingen er meget lav, eller tilbuddet virker til at være lidt for godt, så er det nok for godt til at være sandt. 
  2. Er det en rigtig klinik? Klinikken bør have en adresse, som er til at slå op, og der skal gerne være en egentlig klinik.
  3. Er der rent? Når man skal lave kosmetiske behandlinger, bør der være rent. Så hold øje med, at hygiejnen er i orden. 
  4. Er der risici ved behandlingen? Du skal vide, hvad du går ind til, og behandleren skal oplyse dig om risici og mulige bivirkninger ved behandlingen. 
  5. Er behandleren eller klinikken registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed?

Tjek, om behandleren eller klinikken er registreret i autorisationsregisteret

Søgevejledning: Sådan finder du en kosmetisk behandler i autorisationsregisteret

De mest almindelige kosmetiske behandlinger: Fra dansk til læge-latin

Vidste du fx, at hårfjerning med laser også kaldes non-ablativ behandling? Fortvivl ikke. Vi har samlet en liste herunder over de mest almindelige behandlinger og oversat dem til lægesprog. Hvis du vil finde ud af, om en kosmetisk behandler må udføre en bestemt kosmetisk behandling eller indgreb, kan du slå det op i autorisationsregisteret. I registeret skal du finde det lægefaglige udtryk.

Hårfjerning i registret

Hårfjerning med laser / SHR

Hårfjerning med laser står under "23) Non-ablativ behandling med laser, i klasse 3B eller 4, IPL og andre metoder, som kan ligestilles hermed, samt udførelsen heraf". 

Fillers i registret

Fillers med hyaluronsyre

Hvis du fx ønsker mere fyldige læber med en filler, der indeholder hyaluronsyre, må behandlingen kun udføres af en registreret kosmetisk behandler.

Søg på "P6-3) Behandling med ikke-permanente fillers" i autorisationsregisteret for at finde en registreret kosmetisk behandler.

Peeling i registret

Carbon peeling

Carbon peeling med laser - også kaldet Hollywood laser peeling - er en metode, som kræver, at behandleren har tilladelse til at udføre behandling med laser.

Du skal slå op under "23) Non-ablativ behandling med laser, i klasse 3B eller 4, IPL og andre metoder, som kan ligestilles hermed, samt udførelsen heraf". 

Peeling i registret

Peeling med syre

Hvis du skal have lavet peeling af huden med koncentreret syre, skal du finde en behandler, der har tilladelse til den type behandling. Tilladelsen afhænger af hvilken slags syre, der bliver brugt.

Du finder behandlere med tilladelse under "P6-4 Peeling af huden med produkter med pH på 3 eller derunder" eller "25) Peeling af huden med trikloreddikesyre (TCA) og fenol". Det er kun speciallæger, der får tilladelse til at behandle med TCA og fenol.”

Udglatning af rynker i registret

Rynkebehandling med indsprøjtning

Hvis du ønsker at få udglattet rynker med produkter, der sprøjtes ind i musklen, fx i panden eller ved øjnene, skal behandleren have tilladelse til at lave behandling med botulinumtoksin.

Søg på ”18) Behandling med botulinumtoksin" i autorisationsregisteret.

Rynkebehandling i registret

Rynkebehandling med laser

Hudopstrammende behandlinger og rynkebehandlinger med fx laser, HIFU eller anden lokal varmepåvirkning af huden, finder du under:

"23) Non-ablativ behandling med laser, i klasse 3B eller 4, IPL og andre metoder, som kan ligestilles hermed, samt udførelsen heraf".

Implantater i registret

Brystforstørrelse med implantater

Hvis du vil have større bryster og indsat implantater, kræver det en operation. Du finder en speciallæge i plastikkirurgi, som må lave denne operation, hvis du søger på:

"09) Operative indgreb på bryster og fjernelse af gynækomasti (brystdannelse hos mænd)".

Brystløft i registret

Operativt løft af brystet

Brystløft er en kosmetisk operation. Du finder en speciallæge i plastikkirurgi, som må udføre operationen, hvis du søger på:

"09) Operative indgreb på bryster og fjernelse af gynækomasti (brystdannelse hos mænd)" i autorisationsregisteret.

Balleforstørrelse i registret

Balleforstørrelse med eget fedt (Brazilian Butt Lift)

Balleforstørrelse med eget fedt (Brazilian Butt Lift) kræver en operation med en fedtsugning og efterfølgende fedt indsat i ballerne. Du kan tjekke, om den speciallæge i plastikkirurgi, du har valgt, har tilladelse til at lave operationen, ved at slå op på:

"15) Behandling med autolog filler svarende til over 100 ml” samt "11) Fedtsugning".

Fox Eyes i registret

Indgreb i øjenregionen, ansigtsløft, herunder "Fox eyes"

Indgreb i øjenregionen eller ansigtet, herunder operationer for såkaldte "Fox Eyes", kræver en operation, hvor der fx indsættes tråde eller anvendes en anden kirurgisk metode i ansigt/øjenregionen. Du kan tjekke, om den plastikkirurgi eller øjenlæge, du har valgt, har tilladelse til at lave operationen. Lægerne vil typisk være registreret under en eller flere af disse behandlinger, alt efter den metode lægen anvender:

3) Operativt løft af pande: Plastikkirurgi, 4) Operativt løft af øjenbryn: Oftalmologi (øjensygdomme) eller plastikkirurgi, 6) Operative ansigts- og halsløft, herunder trådløft: Plastikkirurgi eller 7) Operative indgreb i øjenregionen: Oftalmologi eller plastikkirurgi.

Andre metoder til "Foxy eyes" behandling kan også anvendes, herunder f.eks. injektion med ikke-permanente fillers.

Hvordan er reglerne for kosmetisk behandling?

Er du læge eller anden sundhedsperson?

Ønsker du selv registrering som kosmetisk behandler?