E-læring hjælper pædagogisk personale på bosteder med journalføring

27-01-2022

Styrelsen for Patientsikkerhed tilbyder nu et e-læringskursus, der klæder pædagogisk personale på bosteder på til at føre sundhedsfaglig journal. Pædagogisk personale på bosteder skal føre sundhedsfaglig journal, når de udfører sundhedsfaglig pleje og behandling.

Alle, der udfører sundhedsfaglige opgaver som en del af deres arbejde, skal føre sundhedsfaglig journal. En af de faggrupper er det pædagogiske personale på bosteder.

Erfaringer fra styrelsens tilsyn viser, at personalet på bosteder ofte mangler viden om, hvordan de skal føre den sundhedsfaglige journal, samt hvad forskellen er på den pædagogiske dokumentation og den sundhedsfaglige journalføring.

I styrelsens nye e-læringskursus "Sundhedsfaglig journalføring for pædagogisk personale" bliver brugere ført gennem fem korte moduler, der forklarer de mest grundlæggende principper for sundhedsfaglig journalføring. Efter hvert modul bliver brugeren bedt om at teste sin viden ved at besvare et par enkle spørgsmål.

Indblik i journalføring på 15 minutter

"Vi ved, at personalet på bosteder har en travl hverdag. Derfor tilbyder vi med vores e-læring et format, hvor medarbejderne på bostederne på cirka 15 minutter kan få et indblik i, hvordan de skal føre den sundhedsfaglige journal," siger Lena Graversen, overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

I e-læringskurset kan brugerne få svar på spørgsmål som: Hvad er en sundhedsfaglig opgave? Hvad er sundhedsfaglig journalføring? Hvad er er de 12 sygeplejefaglige problemområder? Hvordan skriver jeg en god sundhedsfaglig journal? Hvem har ansvaret for den sundhedsfaglige journalføring?

E-læringskurset er gratis og ligger frit tilgængeligt på stps.dk, kan gennemføres i ens eget tempo, og så ofte man vil.

Her finder du vores e-læringskursus i sundhedsfaglig journalføring for pædagogisk personale

Her kan du finde mere information om journalføring for pædagogisk personale.