COVID-19: Nøgletal for smitteopsporingen for august 2021

30-09-2021

Styrelsen for Patientsikkerhed har samlet nøgletal for smitteopsporingen for august måned 2021 i et aktivitetsresumé, der blandt andet viser, at en større andel af de smittede end tidligere formoder at være smittet i grundskolen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop publiceret et aktivitetsresumé med data for smitteopsporingen i Danmark for august måned 2021. Smitteopsporingen har i august afsluttet 31.709 sager med smittede, og mere end 93 procent af sagerne, der afsluttes efter mundtlig dialog, er blevet afsluttet inden for 24 timer.

Aktivitetsresuméet indeholder også de smittedes eget bud på, hvor de er blevet smittet. I august måned vurderede mere end 6 procent af de smittede, at være blevet smittet i grundskolen.

"Siden skolerne er startet op efter sommerferien, har vi set stigende smitte blandt skoleelever fra 0. til 10. klasse, samt flere og større udbrud på skolerne rundt om i landet. Op mod afslutningen af august måned vurderede mere end hver tiende smittede, at være blevet smittet i grundskolen," siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen for Patientsikkerhed publicerer dagligt nøgletal for smitteopsporingen for de seneste syv dage på www.stps.dk.

Se aktivitetsresuméet for august 2021