Sagsbehandlingstid i aktindsigtssager skal ned

18-03-2021

Et meget stort antal aktindsigtsanmodninger har medført en beklagelig lang sagsbehandlingstid i aktindsigtssager, som Folketingets Ombudsmand i dag har kritiseret. Styrelsen for Patientsikkerhed har tilført ekstra ressourcer til opgaven og vurderer løbende, om der skal tilføres yderligere.

Styrelsen for Patientsikkerhed ser med alvor på den kritik, som Folketingets Ombudsmand i dag har udtalt om sagsbehandlingstiden på aktindsigtssager i styrelsen. Det siger direktør Anette Lykke Petri.

"Det er grundstenen i vores demokratiske samfund, at offentligheden har mulighed for at få indsigt i myndighedernes arbejde. Så uanset, at puklen især er opstået under pandemien, skal vi selvfølgelig have den lange sagsbehandlingstid på aktindsigtsanmodninger ned. Vi har allerede strammet sagsbehandlingen op og ansat en række flere medarbejdere. Vi vil løbende vurdere, om der er behov for at sætte ind med yderligere", siger Anette Lykke Petri.

Foruden at opnormere antallet af juridiske medarbejdere har styrelsen også indkøbt ekstern bistand for at bidrage til afviklingen af sagspuklen.

Udvikling i antallet af aktindsigtsanmodninger til Styrelsen for Patientsikkerhed

Perioden marts 2019 til februar 2020: 311 sager

Perioden marts 2020 til februar 2021: 553 sager