COVID-19: Nøgletal for smitteopsporingen for april 2021

26-05-2021

Styrelsen for Patientsikkerhed har samlet nøgletal for smitteopsporingen for april 2021 i et aktivitetsresume, der blandt andet rummer oplysninger om de smittedes formodede smittekilde, antal smittede, nære kontakter samt smittede med særlige varianter.

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop publiceret et aktivitetsresume med data for smitteopsporingen i Danmark for april 2021. Aktivitetsresumeet giver et overblik over aktiviteten i den danske smitteopsporing.

"Vi er glade for den imødekommenhed, vi fortsat møder, når vi er i dialog med de smittede og de nære kontakter. Den gode dialog og samarbejdsvillighed fra borgerne er afgørende for smitteopsporingen og epidemikontrollen i Danmark," siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Aktivitetsresumeet viser, at smitteopsporingen i april har afsluttet 22.355 sager med smittede, hvoraf smitteopsporingen opnåede kontakt til mere end 97 procent.

Flere angiver bekendtskabskreds

Aktivitetsresumeet indeholder også oplysninger om, hvor de smittede formoder at være blevet smittet. Næsten hver femte af dem, der angiver en formodet smittekilde, angiver 'bekendtskabskreds/øvrig familie' som formodet smittekilde (18,8 procent).

"Vi så i april måned en mindre stigning i smittede, der angiver bekendtskabskreds som formodet smittekilde. Det ser vi som en naturlig konsekvens af genåbningen af samfundet og en større social aktivitet særligt blandt de unge mellem 15-24 år," siger Birgitte Drewes.

Styrelsen for Patientsikkerhed publicerer dagligt nøgletal for smitteopsporingen for de seneste syv dage på www.stps.dk.