COVID-19: Nøgletal for smitteopsporingen for maj 2021

25-06-2021

Styrelsen for Patientsikkerhed har samlet nøgletal for smitteopsporingen for maj 2021 i et aktivitetsresumé, der blandt andet rummer oplysninger om de smittedes formodede smittekilde, antal smittede, nære kontakter samt smittede med særlige varianter.

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop publiceret et aktivitetsresumé med data for smitteopsporingen i Danmark for maj 2021. Aktivitetsresuméet giver et overblik over aktiviteten i den danske smitteopsporing.

"Vi oplever et rigtig godt samarbejde omkring smitteopsporingen, dels med de mange af landets kommuner der bidrager til smitteopsporingen, og dels hos de smittede og de nære kontakter, hvor vi møder stor imødekommenhed," siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Aktivitetsresuméet viser, at smitteopsporingen i maj har afsluttet 31.256 sager med smittede, hvoraf smitteopsporingen opnåede kontakt til mere end 98 procent af de smittede.

Opmærksomhed på særlige varianter

 Aktivitetsresuméet indeholder også oplysninger om smittede med særlige varianter af COVID-19. Når der identificeres smittetilfælde med en af de særlige varianter, iværksætter Styrelsen for Patientsikkerhed intensiveret smitteopsporing af nære kontakter og deres nære kontakter.

"Vi smitteopsporer intensivt, når det gælder særlige varianter. Opsporing er fortsat et af de afgørende redskaber for at forsinke udbredelsen af de særlige varianter," siger Birgitte Drewes.

I maj måned har smitteopsporingen fået testresultater og håndteret 777 smittetilfælde med en særlig variant, hvor der er foretaget intensiveret smitteopsporing.

Styrelsen for Patientsikkerhed publicerer dagligt nøgletal for smitteopsporingen for de seneste syv dage på www.stps.dk.