COVID-19: Over 4000 nære kontakter har allerede booket PCR-test gennem ny selvbetjeningsløsning

17-12-2021

Over 4000 nære kontakter har allerede brugt ny mulighed for at booke PCR-testtider på rette tidspunkter uden at skulle i telefonisk kontakt med smitteopsporingen inden.

Over 4000 nære kontakter har allerede benyttet sig af den digitale selvbetjeningsløsning, der skal sikre hurtigere og nemmere smitteopsporing for nære kontakter. 

Når en smittet person tester positiv for COVID-19, følger der fra i dag et rekvisitionsnummer med det positive prøvesvar. Rekvisitionsnummeret kan den smittede videregive til sine nære kontakter, så de på coronaprover.dk kan få adgang til testtider på rette tidspunkter i forhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer om test på 4. og 6. dag efter nær kontakt med en person, der er blevet testet positiv for COVID-19.

Nære kontakter kan derfor fremover helt undgå at ringe til smitteopsporingen, når de kun har brug for en henvisning til PCR-test. 

"Man kan kalde det en digital forlomme i PCR-testsystemet, hvis man er nær kontakt. Med den nye selvbetjeningsløsning kan nære kontakter booke tid til PCR-test direkte på coronaprover.dk uden at skulle ringe til smitteopsporingen først. Det hjælper samtidig os til at fokusere på rådgivning og vejledning for alle dem, der har brug for det. Vi står selvfølgelig også stadig til rådighed for testhenvisning til dem, der ikke er så digitale." siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Selvbetjeningsløsning for smittede forventes klar inden jul

Styrelsen for Patientsikkerhed vil desuden lancere en selvbetjeningsløsning for smittede, som forventes at være klar til lancering inden jul. Selvbetjeningsløsning for smittede skal gøre det muligt for smittede digitalt at give oplysninger til smitteopsporingen om deres smittesituation i stedet for den nuværende telefoniske løsning.

Læs mere om selvbetjeningsløsningen til at bestille tid som nær kontakt her