COVID-19: Den digitale smitteopsporing er nu i luften – undgå telefonkø som smittet

23-12-2021

Smittede med COVID-19 behøver ikke længere at ringe til smitteopsporingen. En ny selvbetjeningsløsning på sundhed.dk gør det nu muligt digitalt at give oplysninger om ens smitte til smitteopsporingen. Løsningen er også på vej til appen MinSundhed.

Smitteopsporingen har i dag fået en digital selvbetjeningsløsning, der gør det muligt for smittede danskere at oplyse om deres smittesituation direkte på sundhed.dk eller meget snart via appen MinSundhed, når de får et positivt testsvar. Mange smittede kan på den måde fremover helt undgå at skulle i telefonisk kontakt med smitteopsporingen.

"Den nye digitale selvbetjeningsløsning gør smitteopsporingen nemmere for den enkelte smittede, der hurtigt kan give os de mest relevante informationer. Vi håber, at mange smittede vælger at gøre brug af den", siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Smitteopsporingen står fortsat til rådighed for smittede, der foretrækker dialogen over telefonen. Smittede, der ikke benytter sig af den digitale løsning, vil også fortsat blive ringet op af smitteopsporingen ved positivt testsvar.

Den digitale løsning sikrer samtidig, at smitteopsporingen fortsat får de oplysninger, der er behov for til epidemiovervågning.

Smitteopsporingen ringer fortsat ved behov for flere oplysninger

Hvis man som smittet har brug for rådgivning, kan man også gøre opmærksom på det i den digitale løsning. Smitteopsporingen vil herefter kontakte den smittede med henblik på konkret rådgivning. Smitteopsporingen vil også stadig ringe ud, hvis der er brug for supplerede oplysninger.

Det er muligt at tilgå den digitale smitteopsporing så snart, at det positive testsvar er synligt på sundhed.dk eller i appen MinSundhed, så snart den nye version ligger i app-store. Det gælder både, hvis der er tale om et positivt testsvar fra en PCR- og antigentest (hurtigtest).

Den digitale smitteopsporing gælder foreløbig ikke for smittede børn

Den digitale smitteopsporing gælder i første omgang kun borgere med NemID/MitID, der kan svare på egne vegne. Børn under 15 år og personer under værgemål kan desværre ikke benytte løsningen aktuelt. I disse tilfælde vil smitteopsporingen ringe ud til de smittedes forældre eller værger. Smitteopsporingen ringer altid fra telefonnummeret 32 32 05 11.

  • Smittede skal fremover selv indtaste deres oplysninger til smitteopsporingen via den digitale smitteopsporing på sundhed.dk eller i minSundhed på telefonen.
  • Smitteopsporingen yder fortsat telefonisk hjælp til alle, der ønsker det.
  • Smitteopsporingen ringer fortsat til smittede, hvis der er behov for supplerende oplysninger.
  • Børn under 15 år og personer under værgemål kan ikke tilgå den digitale smitteopsporing og vil fortsat blive ringet op af smitteopsporingen.