COVID-19: Nu kan patienter igen få besøg på landets sygehuse

15-04-2021

Styrelsen for Patientsikkerheds påbud om besøgsrestriktioner på landets sygehuse er udløbet. Det betyder, at patienter igen kan få besøg af deres pårørende.

Patienter på landets sygehuse kan nu igen få besøg af deres nære og pårørende. De restriktioner, der grundet frygt for smittespredning har holdt sygehuse lukket for langt de fleste besøg, er udløbet. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der ikke er grund til at forlænge dem.

"Det er en rigtig god nyhed for landets patienter og deres pårørende. Det har stor betydning for det psykiske velbefindende, at man kan have sine nære omkring sig. Og så er det jo også tegn på, at vi generelt er i en bedre situation smittemæssigt, end vi var i efteråret," siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

De fem regioner har siden efteråret haft påbud om besøgsrestriktioner på sygehusene. Det har betydet, at patienter som udgangspunkt kun måtte få besøg af én pårørende.

Forlænger ikke påbud

Styrelsen for Patientsikkerhed har i forbindelse med, at påbuddene udløber, vurderet, at der ikke længere er sundhedsfagligt grundlag for at have generelle påbud om besøgsrestriktioner på landets sygehuse.

"Vi har på nuværende tidspunkt lave smittetal. De ældste generationer og mest sårbare er vaccineret, og en høj andel af social- og sundhedspersonalet på landets sygehuse har fået første vaccinationsstik. Derfor vurderer vi, at det nu igen er sikkert at åbne for besøg. Men vi opfordrer selvfølgelig til, at man stadig husker at overholde alle retningslinjer under besøg på hospitalerne", siger Anette Lykke Petri.

Enkelte sygehuse må dog vente med at åbne op for besøg. På grund af smittesituationen på Københavns vestegn får Herlev Hospital og Hvidovre Hospital forlænget deres påbud om besøgsrestriktioner. Påbuddet gælder indtil d. 12. maj 2021 og vurderes løbende.