COVID-19: Nøgletal for smitteopsporingen for marts 2021

22-04-2021

Styrelsen for Patientsikkerhed har samlet nøgletal for smitteopsporingen for marts 2021 i et aktivitetsresume, der blandt andet rummer oplysninger om de smittedes formodede smittekilde, antal smittede, nære kontakter samt smittede med særlige varianter.

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop publiceret et aktivitetsresume med data for smitteopsporingen i Danmark for marts 2021. Aktivitetsresumeet giver et overblik over aktiviteten i den danske smitteopsporing.

"Arbejdet med smitteopsporing bidrager til, at vi kan bevare epidemikontrollen i Danmark, og vi er glade for de oplysninger og den imødekommenhed, vi møder, når vi er i dialog med de smittede og de nære kontakter," siger Birgitte Drewes vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Aktivitetsresumeet viser, at smitteopsporingen i marts har afsluttet mere end 20.000 sager med smittede, hvoraf smitteopsporingen opnåede kontakt til mere end 97 procent.

Størstedelen smittes i egen hustand

Aktivitetsresumeet indeholder også oplysninger om, hvor de smittede formoder at være blevet smittet. Knap en tredjedel af de smittede (31 procent) formoder at være blevet smittet i egen husstand.

"Foruden smitte i egen hustand ser vi, at de smittede angiver enten bekendtskabskreds og øvrig familie, deres arbejdsplads eller uddannelse og grundskole som den formodede smittekilde," siger Birgitte Drewes.

Styrelsen for Patientsikkerhed publicerer dagligt nøgletal for smitteopsporingen for de seneste syv dage på www.stps.dk.

Læs aktivitetsresumeet for marts 2021.