COVID-19 påvist hos patient indlagt på Nordsjællands Hospital Hillerød

08-03-2020

Patienten har været indlagt siden fredag eftermiddag. Lørdag påvises positiv COVID-19 og patienten isoleres straks. Før isolationen har patienten befundet sig på akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital Hillerød.

Styrelsen for Patientsikkerhed er orienteret lørdag aften, straks efter det positive svar, og samarbejder med Nordsjællands Hospital Hillerød om det videre forløb.

"Styrelsen for Patientsikkerhed er nu i gang med at kortlægge patientens færden og vurdere, hvem der skal sættes i karantæne. Indtil videre har Nordsjællands Hospital Hillerød meddelt os, at de har sendt de 8 medarbejdere, som har været i tæt kontakt med den smittede, hjem i karantæne, har opsporet patienter, der har haft tæt kontakt med den smittede, og har isoleret de patienter, der potentielt kan være smittet," siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

"Så snart vi fik mistanke om, at der kunne være tale om COVID-19, valgt vi at isolere patienten. Da den positive prøve forelå, gik vi i gang med smitteopsporingen på hospitalet og overførte patienten til Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet. Det skal nævnes, at allerede ved ankomst til hospitalet, blev patienten og en ledsager påsat maske pga. luftvejssymptomer. Patienten har altså haft værnemidler på, mens vedkommende har befundet sig på akutmodtagelsen," siger Jonas Egebart, vicedirektør på Nordsjællands Hospital Hillerød.

Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Hovedstaden inviterer til pressebriefing om sagen i dag kl. 10. Det foregår hos Region Hovedstadens Akutberedskab, Telegrafvej 5, 2750 Ballerup.