Nye smittede i relation til fly fra Pakistan samt demonstration

25-06-2020

Styrelsen for Patientsikkerhed har i arbejdet med smittopsporing af COVID-19 kunnet konstatere flere nye smittede i forbindelse med flyet fra Pakistan samt demonstrationen for Black Lives Matter.

På nuværende tidspunkt er 29 personer konstateret smittet med relation til flyet fra Islamabad i Pakistan, der landede i Københavns Lufthavn den 6. juni 2020. Heraf har 21 været ombord, mens 8 smittede er nære kontakter.

"Det er vigtigt at understrege, at de 21 smittede, der har været ombord, ikke nødvendigvis er smittet under selve flyrejsen," siger Anette Lykke Petri, overlæge og konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

I alt 12 personer er nu konstateret smittet med relation til demonstrationen for Black Lives Matter i København den 7. juni 2020. Det drejer sig om 10 deltagere i demonstrationen samt 2 personer, der er nære kontakt til nogen, der har deltaget i demonstrationen.

"Indtil videre har 10 personer smittede med COVID-19 oplyst os om, at de har deltaget i demonstrationen for Black Lives Matter i København. Det er dog ikke muligt at afgøre, om de pågældende personer er blevet smittet under selve demonstrationen," siger Anette Lykke Petri.

Hun opfordrer til, at man fortsat følger myndighedernes anbefalinger:

"Smitteopsporing er et godt værktøj i kampen mod COVID-19, men kan ikke stå alene. Derfor er det vigtigt, at vi alle sammen bliver ved med følge anbefalingerne om afstand og hygiejne og om at lade sig teste, hvis man har mistanke om, at man kan være smittet. Jeg vil varmt anbefale, at man downloader appen smitte|stop, så man kan få besked, hvis man har været i nærheden af en anden bruger af appen, man ikke kender, der er konstateret smittet".