Nyt tilfælde af mæslinger i København

05-02-2020

En voksen person fra København er smittet med mæslinger. Personen er med stor sandsynlighed smittet på en rejse i Asien og er fløjet hjem derfra med et fly fra Doha til Københavns Lufthavn den 27. januar 2020.

Voksen person fra København er blevet smittet med mæslinger. Virussen stammer med stor sandsynlighed fra en rejse til Asien. Personen har siddet i et fly fra Doha til Københavns Lufthavn den 27. januar 2020.

Personen fik udslæt på afrejsedagen d. 27. januar. Det betyder, at den smittede person kan have smittet andre i flyet fra Doha til København. Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med at sikre information om smitterisiko til relevante berørte personer.

"Mæslinger er en meget smitsom sygdom, der kan give komplikationer som mellemørebetændelse og lungebetændelse. I sjældne tilfælde kan man få hjernehindebetændelse. Derfor er vi i færd med at sikre information til de relevante personer, der har været med ombord på flyet fra Doha," fortæller Jeppe Nørgaard Rasmussen, der er overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det drejer sig om passagerer, som var med Qatar Airways, flynummer QR 0163, fra Doha til Københavns Lufthavn med ankomst mandag den 27. januar 2020 kl. 20.25.

Symptomer på mæslinger

Symptomer på mæslinger er kraftig forkølelse, feber og udslæt.

"Hvis man oplever symptomer, og ikke er vaccineret eller har haft sygdommen før og har været med flyet, skal man ringe til egen læge eller lægevagten. Man skal ikke møde op uanmeldt, da man dermed risikerer at smitte andre i venteværelset," forklarer overlæge Jeppe Nørgaard Rasmussen.

Inkubationstiden for mæslinger er 18 dage. Det betyder, at man kun kan udvikle symptomer på smitte 18 dage efter, at man har været i kontakt med en smittet person. Derfor er det kun inden for dette tidsrum, at man skal kontakte lægen, hvis man får symptomer.

Læs mere om mæslinger