Ingen sammenhæng mellem to tilfælde af meningokok-sygdom i Præstø

24-02-2020

Der har inden for de sidste to uger været to tilfælde af meningokok-sygdom med relation til Præstø Skole. Prøver fra de to smittede personer viser, at der tale om to forskellige typer meningokok-bakterier.

Der er tale om to forskellige typer af meningokok-bakterier hos de to smittede personer i relation til Præstø Skole. Der er derfor ikke sammenhæng mellem de to smittetilfælde. Det betyder, at der ikke er tegn på, at der er sket smittespredning på skolen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har foretaget smitteopsporing og tilbudt forebyggende behandling til de relevante kontakter til de smittede. Forældrene på Præstø Skole har modtaget brev fra Styrelsen for Patientsikkerhed med information om sygdommen og forholdsregler ved tegn på sygdom.

Meningokok-sygdommen er en farlig men ikke særlig smitsom sygdom. Sygdommen kan i begyndelsen ligne influenza. Sygdommen viser sig derudover ved stærk hovedpine, opkastninger, feber, nakke- og rygstivhed og påvirket bevidsthed. Hvis man får disse symptomer, er det vigtigt, at man hurtigt kontakter læge, vagtlæge eller eventuelt 112.