De første personer, som vendte hjem fra Hubei-provinsen, er ikke længere i hjemmekarantæne

17-02-2020

Hjemmekarantænen for de personer, der vendte hjem til Danmark fra Hubei-provinsen i Kina i dagene den 1. og 3. februar, er ophævet.

I disse dage ophæves hjemmekarantænen for de første hjemvendte personer, der kom tilbage til Danmark fra Hubei-provinsen i Kina.

De første hjemvendte personer landede i Roskilde Lufthavn henholdsvis den 1. februar og den 3. februar, hvor overlæger fra Styrelsen for Patientsikkerhed tog imod dem i lufthavnen og foretog en konkret risikovurdering. De blev alle anbefalet at komme i hjemmekarantæne ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinje.

Overlæger fra Styrelsen for Patientsikkerhed samt sundhedspersonale fra Aarhus Universitetshospital har siden været i daglig kontakt med de hjemvendte.

"Vi har været i kontakt med alle de hjemvendte og fortalt dem, at de nu ikke længere er i risiko for smitte med ny coronavirus. De var alle meget glade og lettede over, at de nu kan færdes frit som de plejer og begynde deres hverdag igen med skole, arbejde og sociale arrangementer. Alle er raske og har det godt," siger Anne Hempel-Jørgensen, der er overlæge og sektionsleder hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hjemmekarantænen varede i 14 dage. Personer i hjemmekarantæne skal opholde sig derhjemme og blandt andet måle deres temperatur dagligt, for at sikre at der ikke udvikles feber, som er et symptom på smitte.