De syv hjemrejsende fra Hubei-provinsen er alle testet negativ for ny coronavirus

11-02-2020

Natten til mandag kom yderligere syv personer til Danmark fra Hubei-provinsen. Styrelsen for Patientsikkerhed har været i kontakt med alle syv, der er blevet risikovurderet og testet negativ for ny coronavirus.

De syv personer, som natten til mandag landede i Flyvestationen Aalborg efter hjemtransport fra den kinesiske Hubei-provins er alle testet negativ for ny coronavirus. Den sidste del af turen hjem blev foretaget af det danske Luftvåbens Challenger-fly ledsaget af en læge fra det danske forsvar. Styrelsen for Patientsikkerhed har efter hjemkomsten foretaget en konkret risikovurdering af hver enkelt af de syv, og de er også testet for smitte.

"Vi har fået overleveret oplysninger fra Forsvarets læge, der har fulgt dem på hjemturen, og efterfølgende selv snakket grundigt med hver af dem om deres ophold i Kina og deres hjemrejse. Alle syv er blevet podet for at undersøge, om de var smittet med ny coronavirus. Testresultatet viser glædeligt, at alle testresultater er negative for ny coronavirus," siger Anette Lykke Petri, der er overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil fortsat følge de syv personer tæt. "Selvom de nu er testet negativ for smitte, er det vigtigt, at vi følger deres helbredsmæssige tilstand inkubationsperioden ud. Det gør vi ud fra et forsigtighedsprincip. Vi vil være i daglig kontakt med dem, og de er blevet grundigt informeret om forholdsregler." siger Anette Lykke Petri.