COVID-19: Smitteopsporing rykker ind i Danmarks største testcenter i Parken

30-12-2020

Smitteopsporingen flytter en del af virksomheden ind i Danmarks største quick-testcenter i Parken i København for at kunne starte øjeblikkelig smitteopsporing, så snart en borger er testet positiv.

Smitteopsporingen flytter ind i Danmarks største quick-testcenter i Parken i København. Her får borgere, der testes positiv, tilbudt smitteopsporing i umiddelbar forlængelse af, at de har fået deres testresultat. De tilbydes en samtale med medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed og kan, allerede inden de forlader Parken, identificere nære kontakter, ligesom de umiddelbart herefter kan isolere sig.

"Ved at være til stede i Danmarks største quick-testcenter, vil vi kunne møde de smittede med det samme og øjeblikkeligt starte smitteopsporing. Det sparer afgørende tid for både den smittede og styrelsen," siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri.

Ud over det nye afsnit af smitteopsporingen i Parken vil smitteopsporingen også fortsat finde sted fra lokationer bl.a. på Islands Brygge, i Jonstrup-lejren og Ballerup.

Smitteopsporingsenheden i Parken etableres i samarbejde med virksomheden Copenhagen Medical A/S, der bl.a. driver testcenteret i Parken og Bellacentret. Copenhagen Medical A/S benytter en digital løsning, der gør, at det i realtid er muligt at følge, hvor mange borgere der testes positivt. Det, og det faktum, at Copenhagen Medical kan skalere op til at teste 3.000 personer i timen i Parken gør, at det er et oplagt sted for Styrelsen for Patientsikkerhed at etablere smitteopsporing.

"Vi er stolte og ydmyge over at kunne stille vores erfaring og lokalitet til rådighed for myndighederne. Vores digitale løsning betyder, at der kan handles øjeblikkeligt i forhold til de borgere, der testes positivt. Vi ser frem til samarbejdet og er overbeviste om, at dette initiativ kan være med til at bryde flere smittekæder," siger direktør for Copenhagen Medical A/S, Jeppe Handwerk.

Yderligere oplysninger

 Enhedschef (konst.) Torsten Larsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, 50 88 75 90, tobl@stps.dk

Pressechef Trine Baadsgaard, Copenhagen Medical A/S, 20 67 63 45