COVID-19: Mere end 800 nye medarbejdere til smitteopsporingen

17-12-2020

Smitteopsporingen styrkes med mere end 800 ekstra medarbejdere. Den nye kapacitet skal kunne imødekomme 5.000 COVID-19-smittede per dag.

Regeringen har mandag besluttet at styrke smitteopsporingskapaciteten. Målet er, at smitteopsporingen skal kunne håndtere 5.000 nye smittede per dag. Styrelsen for Patientsikkerhed har allerede ansat omkring 150 nye medarbejdere, der i løbet af de kommende uger vil kunne bidrage til smitteopsporingen, og forventer parallelt med dette at kunne ansætte endnu flere. Samtidig ansætter Rigspolitiet, der bistår styrelsen med smitteopsporingen, cirka 600 nye medarbejdere. Herudover vil Styrelsen for Patientklager bidrage til indsatsen ved at stille op med cirka 100 medarbejdere i løbet af de kommende uger.

Andre nye opgaver

Styrelsen for Patientsikkerheds smitteopsporing har, siden arbejdet med smitteopsporingsindsatsen begyndte, fået en række opgaver, som yderligere skal styrke smitteopsporingen. Styrelsen varetager eksempelvis testrekvirering for alle nære kontakter og isolationsopkald til smittede. Hertil kommer ændringer i Sundhedsstyrelsens retningslinjer for smitteopsporingen, som bl.a. udvider det antal nære kontakter til smittede, styrelsen tager kontakt til.

Styrelsen for Patientsikkerhed har løbende holdt samtaler og har indtil nu ansat ca. 500 medarbejdere til smitteopsporingen. Det er ud over styrelsens øvrige personale, som bl.a. arbejder med udbrudshåndtering.