Barn ombord på fly mod Billund Lufthavn smittet med mæslinger

15-01-2019

Et barn smittet med mæslinger fløj fra Rumænien til Billund lørdag aften. Alle, der har opholdt sig i lufthavnen lørdag aften, skal kontakte deres læge, hvis de ikke er vaccineret mod mæslinger eller ikke har haft sygdommen.

Et mindre barn er mandag konstateret smittet med mæslinger. Barnet var passager på et fly fra Bukarest i Rumænien, der landede i Billund Lufthavn lørdag aften.

Styrelsen for Patientsikkerhed sikrer, at personer, der har været i kontakt med barnet og ikke er vaccineret mod mæslinger eller har haft sygdommen før, bliver tilbudt behandling.

"Mæslingevirus er meget smitsomt. Man skal kontakte sin læge, hvis man har opholdt sig i Billund Lufthavn lørdag aften mellem 21.30 og 22.30 og hverken er vaccineret mod mæslinger eller har haft sygdommen før. Hvis man enten er vaccineret eller allerede har haft mæslinger, behøver man ikke bekymre sig," siger Anne Hempel, overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ombord på flyet var 200 passagerer. Der er tale om WizzAir flynummer W63211, der landede i Billund Lufthavn lørdag den 12. januar.

Barnet udviklede et mæslingelignende udslæt samme dag, det kom tilbage til Danmark fra Rumænien den 12. januar. Barnet blev undersøgt af vagtlægen den 13. januar og derefter indlagt. En prøve fra barnet var positiv for mæslingevirus den 14. januar.

Det er gratis at blive vaccineret mod mæslinger, og man kan få vaccinen hos egen læge.