Forskning i alternativ behandling modtager støtte

07-02-2019

To forskningsprojekter, der skal se på kropsterapeutisk behandling og brugen af kosttilskud, får nu støtte fra særlige puljemidler i Finansloven for 2018.

I Finansloven for 2018 blev der afsat 4 millioner kroner til en pulje, der skal støtte forskningsindsatser, som har fokus på at bygge bro mellem konventionelle og alternativ/komplementær behandlingsindsatser.

Puljen blev opslået på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside, og ved ansøgningsfristen den 27. september var der kommet fem ansøgninger. Styrelsen for Patientsikkerhed har på baggrund af en forskningsfaglig vurdering fra Innovationsfonden valgt at tildele støtte til følgende to projekter:

  • Patientforeningen Danmark, der vil undersøge virkningen af et individuelt kropsbehandlingsforløb for veteraner med posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD).
  • Scleroseforeningen, der vil skabe og formidle viden, der kan informere og forbedre dialogen mellem patienter med multipel sclerose (MS) og deres behandlere om brugen af lægeordineret medicin og kosttilskud/lægemidler.

Du kan læse mere om puljen og de to projekter her.