Indgiv en bekymring

Del sidens indhold med andre

Du kan på vegne af dig selv eller en anden indgive en bekymring, hvis du oplever, at der er forhold ved den pleje eller omsorg, der ydes i hjemmeplejen eller på plejehjemmet, som du ikke tryg ved. Vi anbefaler altid, at du i første omgang taler med den relevante ledelse eller kommunen.

Når du indtaster dine personoplysninger i Styrelsen for Patientsikkerheds formularer, behandler vi dine oplysninger. Du kan læse mere om formålet og dine rettigheder i vores data- og privatlivspolitik

Værd at vide

Vi behandler alle bekymringshenvendelser, vi modtager, men vi kan på grund af lovgivningen ikke orientere dig om forløbet i sagen. Du vil derfor som udgangspunkt ikke få flere oplysninger om, hvordan sagen håndteres. Hvis din bekymring vedrører forhold, der ligger uden for vores arbejdsområde, sender vi din bekymring til rette myndighed.

Du har mulighed for at indgive din bekymring anonymt, men jo mere viden, vi får om din bekymring, jo bedre kan vi handle i sagen. Derfor opfordrer vi til, at du ikke er anonym.

Vi skal gøre dig opmærksom på, at dem, som sagen drejer sig om, kan få oplysninger om sagen, hvis de beder styrelsen om det. Det betyder, at de vil få oplysninger om, hvem der har indgivet en bekymring, og du kan derfor ikke være anonym, hvis du har givet oplysninger om, hvem du er.