×

Søg selvstændigt virke

Opdateret 14. august 2019

Søg om selvstændigt virke som kiropraktor, læge eller tandlæge.

Du kan finde ansøgningsskemaer og yderligere information om selvstændigt virke som kiropraktor, læge og tandlæge i menuen.

Bemærk: Vi sender en bekræftelse på din tilladelse til selvstændigt via e-mail. Du modtager altså IKKE et papirbevis. Læs mere om ordningen papirløs autorisation.

Forventet sagsbehandlingstid

Når gebyret er betalt, og al dokumentation er modtaget i Styrelsen for Patientsikkerhed, er sagsbehandlingstiden op til 2 måneder.

Vi arbejder på højtryk for at behandle alle de ansøgninger vi modtager, og på nuværende tidspunkt behandler vi de ansøgninger, vi modtog i uge 29 2019.

75-års reglen

Tilladelse til selvstændigt virke bortfalder ved det fyldte 75. år. Læs mere om 75-års reglen.

Tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder

Læger, sygeplejersker og tandlæger i klinisk arbejde skal anmelde tilknytninger til virksomheder eller ansøge Lægemiddelstyrelsen om tilladelse til at være tilknyttet en virksomhed.

En tilknytning kan være enten faglig eller økonomisk. En faglig tilknytning kan være opgavebaseret (eksempelvis forskning, undervisning eller artikelskrivning), fuldtids- eller deltidsansættelse. En tilknytning er økonomisk, når du som sundhedsperson ejer eller har værdipapirer i en lægemiddel- eller medicovirksomhed eller specialforretning med medicinsk udstyr.

Anmeldelses- og ansøgningspligten omfatter:

  • lægers tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder, samt til specialforretninger med medicinsk udstyr
  • sygeplejerskers tilknytning til medicovirksomheder
  • tandlægers tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder

På lægemiddelstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om reglerne om tilknytning, hvor du også kan finde Formularen til at anmelde eller ansøge om tilladelse til tilknytning.