COVID-19: Indberetning

Del sidens indhold med andre

Indberetninger fra luftfartsselskaber og private testudbydere: Luftfartselskaber har pligt til at registrere og videregive oplysninger om passagerer og besætningsmedlemmer på fly fra udlandet, så disse oplysninger kan anvendes til smitteopsporing. Desuden skal private testcentre indberette oplysninger om positive coronaprøver til styrelsen.

Indberetning fra private testudbydere

Offentlige og private behandlingssteder, andre selvstændige virksomheder samt andre aktører, der foretager test for Covid-19 skal indberette alle positive testresultater til Styrelsen for Patientsikkerhed og alle testresultater til Statens Serum Institut.

Positive testresultater skal indberettes til Styrelsen for Patientsikkerhed på følgende måde

Straks efter fund af positiv testresultat for Covid-19, skal det positive testresultat indberettes til Styrelsens for Patientsikkerhed ved at ringe på telefon nr. 32 32 05 11 – tast 7.
I opkaldet skal oplyses følende på borgeren, som er testet positiv:

  • Fulde navn
  • Telefonnummer
  • CPR nummer
  • Testtype
  • Teststed
  • Dato for positiv test

Såfremt en borger testes positiv for Covid-19, bedes følgende brev: "Brev til smittede med Covid-19" udleveres til den smittede.

Ved spørgsmål til indberetning til Styrelsen for Patientsikkerhed, skal henvendelse ske til kontaktopsporing@stps.dk

Indberetning fra luftfartsselskaber

I forbindelse med flyvninger til Danmark fra udlandet skal luftfartselskaber registrere navn, telefonnummer, flynummer og pladsnummer på passagerer og besætningsmedlemmer. Oplysningerne skal overgives til Styrelsen for Patientsikkerhed senest tre timer efter ankomst til dansk lufthavn – dog senest kl. 8 den efterfølgende dag ved ankomst efter kl. 19.