Generelle informationsindsatser til borgerne

Del sidens indhold med andre

Sørg for, at kommunens hjemmeside er opdateret

Det skal gerne være let for borgere at søge hjælp og rådgivning hos kommunen om, hvordan de skal forholde sig, fx hvis de har brug for hjælp til ydelser i forbindelse med selvisolation. Sørg for, at relevant information og kontaktinformation er let at finde på kommunens hjemmeside. Det lokale erhvervsliv og kommunens egne institutioner kan også have brug for let tilgængelig information, råd og vejledning.

Styrk information om at undgå smitte

Det kan være en god idé at styrke informationsindsatsen til borgerne om sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger og krav – bliv hjemme ved symptomer på COVID-19, hold afstand, sprit hænder og brug mundbind/ansigtsvisir   også inden et regulært udbrud. Det kan fx ske gennem lokale medier, informationsskærme i offentlige bygninger og offentlig transport, sociale medier og andre kanaler. I kan også opfordre til at downloade app’en Smitte|stop.

Overvej, om I kan tilpasse og målrette kommunikation til jeres lokale kontekst. Der kan være særlige grupper af borgere, som kan have glæde af en målrettet kommunikationsindsats. Overvej, hvilken form kommunikationen skal have – om I fx kan bruge video eller andre virkemidler, og om informationen er let tilgængelig på andre sprog end dansk.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet informationsmateriale til personer, som har symptomer på COVID-19, personer, som er testet positiv for ny coronavirus samt til personer, der er nær kontakt til en person smittet med ny coronavirus om, hvordan de skal forholde sig. Materialet er tilgængeligt på en række forskellige sprog.

Se Sundhedsstyrelsens informationsmateriale til borgere om COVID-19