Coronaopsporingen

Del sidens indhold med andre

Opgaver

Coronaopsporingen er ansvarlig for udmøntningen af det danske smitteopsporingsprogram. 

Et program til opsporing af de smittede og deres nære kontakter skal sikre, at alle smittede og nære kontakter bliver rådgivet omkring isolation, øvrige forholdsregler og test. Ambitionen er at bryde flest mulige smittekæder med ny coronavirus og derigennem bidrage til effektiv kontrol af epidemien. 

Medarbejdere fra Coronaopsporing forsøger at kontakte alle personer, som er testet positiv for ny coronavirus. Coronaopsporingen hjælper personer, der er testet positiv for ny coronavirus, med at identificere deres nære kontakter og ringer til disse. På den måde sikres en systematisk opsporing. I den forbindelse oplyses den smittede også om de forholdsregler, som et positivt testresultat afstedkommer, herunder anbefalinger om isolation. 

Hvis man er testet positiv for ny coronavirus, så bliver man som udgangspunkt telefonisk kontaktet af en medarbejder fra Coronaopsporing inden for 24 timer efter, at opsporingsenheden har modtaget svaret. Den smittede har også selv mulighed for at kontakte Coronaopsporing. Forud for den telefoniske kontakt har den smittede modtaget et brev i sin e-Boks med information om relevante forholdsregler og rådgivning om, hvem der er en nær kontakt. Brevet indeholder også kontaktinfo til Coronaopsporingen.

Coronaopsporing hjælper med at identificere, kontakte og informere den smittedes nære kontakter. I de tilfælde, hvor den smittede ikke ønsker coronaopsporingens hjælp til at kontakte de nære kontakter, har den smittede mulighed for selv at foretage kontaktopsporingen og infomere deres nære kontakter. Det kan være relevant i situationer, hvor der alene er tale om nære kontakter i husstanden.

Arbejdet med smitteopsporing bistås af Rigspolitiet under Coronaopsporings faglige supervision. Coronaopsporineng har således både en udførende og en sundhedsfagligt rådgivende rolle i smitteopsporingsprogrammet.

Medarbejderne i Coronaopsporing er fysisk placeret på Islands Brygge og i Jonstruplejren. 

Coronaopsporing har åbent for telefonisk borgerkontakt alle årets dage.

Enhedschef

 person

Søren Aggestrup

soag@stps.dk

Enhedschef

 person

Gunnar van der Leeden

guwl@stps.dk

Sektionsleder

 person

Annemette Juul

ajuu@stps.dk

Sektionsleder

 person

Gitte Handberg

giha@stps.dk

Sektionsleder

person

Nina Junge

nnju@stps.dk