Temadag om patientovergange gav gejst og ny viden

Del sidens indhold med andre

25. maj 2018

Der var fokus på veje til mere sikre patientovergange, da knap 200 sundhedspersoner mødtes til temadag for at dele viden, diskutere løsninger og inspirere hinanden til højere patientsikkerhed.

”Den inspiration, man får på en dag som i dag, er virkelig vigtig!” 

Så klar var meldingen fra patientsikkerhedskoordinator Tove Hagen fra Lolland Kommune, da vi fangede hende til en snak torsdag, hvor hun sammen med 180 andre sundhedspersoner deltog i en temadag om patientovergange. Temadagen bestod af otte oplæg, som præsenterede konkrete projekter, der har til fælles at deres fokus er mere patientsikre overgange.

VIDEO: Se de bedste råd til patientsikre overgange fra tre oplægsholdere

Der var også indlagt tid til drøftelse og diskussion, og det var blandt andet i gruppediskussionerne, at Tove Hagen fandt inspiration.

”Jeg fik inspiration til at orientere mig i nogle nye retninger og mod nogle kommuner, jeg normalt ikke ser på,” fortæller hun.

Fremhæver fordelene ved uth-systemet

For Bo Viken Lindberg, kommunallæge i Slagelse Kommune, var dagen en kærkommen påmindelse om, hvorfor vi har et uth-system.

”Det vigtigste ved en dag som i dag er for mig, at vi får bekræftet vigtigheden af uth-systemet og af at bruge det rigtigt. Det hjælper med at fremhæve fordelene i en central registrering, så vi også kan få noget central opbakning til at undgå de her hændelser i fremtiden,” siger Bo Viken Lindberg.

Både Tove Hagen og Bo Viken Lindberg bed mærke i et midtjysk projekt, hvor region og kommune har udvekslet personale.

”Det er stærkt, når det kommunale og regionale står sammen på en scene og formidler et projekt eller en indsats fra hver deres praktiske vinkel. Det har flere projekter her i dag været gode eksempler på,” konstaterer Tove Hagen.

”Det er en simpel og lavpraktisk løsning på problemet med, at vi mangler forståelse for hinandens arbejdsdag og udfordringer,” siger Bo Viken Lindberg, som ser et stort potentiale i lignende projekter på tværs af sektorerne.

Fællesskab giver gejst

En vigtig sidegevinst ved temadagen er for Tove Hagen den gejst, der giver at sidde i et rum med så mange andre sundhedspersoner, der arbejder for de samme mål som én selv.

”Det kan godt være svært at bevare troen på, at vi flytter noget, når man hver dag åbner indbakken og tænker pyha, der er mange hændelser, og de ligner dem fra dagen forinden. Men når vi sidder her sammen i dag minder det mig om, at vi er mange, der bærer i flok, og det er bare enormt givende,” understreger Tove Hagen.

Se programmet for dagen