Slovensk delegation besøger styrelsen

Del sidens indhold med andre

24. april 2018

Seks delegerede fra Slovenien besøger d. 24.-26. april det danske sundhedsvæsen. De skal lære om vores UTH-system, så de i fremtiden kan få et lignende system i deres eget sundhedsvæsen.

Seks delegerede fra Slovenien besøger d. 24.-26. april det danske sundhedsvæsen. De skal lære om vores UTH-system, så de i fremtiden kan få et lignende system i deres eget sundhedsvæsen.

Styrelsen for Patientsikkerhed er i denne uge vært for en slovensk delegation på seks personer. Kontoret for Vidensformidling og Læring har en konsulentopgave i Slovenien for EU’s reformstøttekontor, der handler om at hjælpe slovenerne med at implementere et UTH-system efter dansk forbillede. De seks slovenere er her altså for at lære om vores system for rapportering og læring af utilsigtede hændelser.

”Målt på antallet af rapporter af utilsigtede hændelser er der ikke mange lande, der ligner os. Slovenerne besluttede sig derfor for at ville implementere et UTH-system med udgangspunkt i de danske erfaringer”, siger Torsten Breuerbach Larsen, chefkonsulent i Vidensformidling og Læring.

I 2016 blev der afholdt en workshop i Ljubljana, hvor man hentede en masse forskellige europæiske erfaringer om hændelsesrapportering ind fra blandt andre Frankrig, Sverige, Kroatien og Danmark. Det var netop her, at slovenerne bestemte sig for at arbejde videre på et grundlag af danske erfaringer.

”Vi har præsenteret systemet for dem før. Nu skal vi vise dem, hvordan det ser ud, når det bliver rullet ud over et helt sundhedsvæsen. Det er jo en hel kultur, de skal have startet op dernede”, siger Torsten Breuerbach Larsen.

De vil både være at finde her i styrelsens lokaler og ude i det danske sundhedsvæsen, hvor de blandt andet skal besøge Region Hovedstaden i Hillerød, Rigshospitalet og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.