×

Mulig mæslingesmitte i Københavns Lufthavn

8. august 2018

Personer, der har opholdt sig i Københavns Lufthavn om morgenen mandag den 6. august, kan have været udsat for smitte af mæslinger.

Statens Serum Institut (SSI) har påvist mæslinger hos en dansk mand, der har været på ferie på Filippinerne. SSI vurderer, at manden har været smitsom under sin flyrejse fra Manila over Hongkong til Københavns Lufthavn. Her landede flyet mandag morgen kl. 8.30, hvorefter manden tog direkte på sygehuset kl. ca. 9.30.

Hvis du ikke er immun over for mæslinger og har opholdt dig i lufthavnens transitområde, bagageudleveringsområde eller ankomsthal mellem kl. 8.30 og ca. kl. 9.30 mandag den 6. august, bør du for en sikkerheds skyld henvende dig til din læge, som kan tilbyde behandling for at forhindre eller mildne sygdommen.

Hvis du enten er vaccineret med MFR-vaccinen eller allerede har haft mæslinger, er du immun over for sygdommen og skal ikke foretage dig yderligere. For praktiske formål kan man regne med, at personer født før 1975 har haft mæslinger.

SSI arbejder på at få udleveret passagerlister fra de to flyvninger, som manden var ombord på. Styrelsen for Patientsikkerhed vil informere passagerer med bopælsadresse i Danmark, om at de har været udsat for smitte, og om hvilke forholdsregler de kan foretage sig.

For mere info kan du læse mere på Statens Serum Instituts hjemmeside.