Lempede regler for registrering og gebyr

Del sidens indhold med andre

6. juli 2018

Første juli blev der ændret på reglerne for registrering og gebyr. Det betyder, at en række virksomheder og situationer nu er undtaget, blandt andet frivillige og lægevagter.

Ændringerne betyder, at en række virksomheder og behandlingssituationer fremover bliver undtaget fra registrering og gebyr, fx lægers behandling af familie og venner, lægevagtsvirksomhed for regionale lægevagtsordninger og sundhedspersoners frivillige arbejde til festivaller og sportsstævner samt små virksomheder med højst 25.000 kr. i årlig omsætning. Virksomheder med højst 50.000 kr. i årlig omsætning får halveret gebyret.

Se den fulde liste over undtagelser fra registrerings- og gebyrregler i bekendtgørelsen.

Vær opmærksom på, at nogle typer virksomhed, som med de nye regler bliver undtaget fra registrerings- og gebyrregler, i stedet skal orientere Styrelsen for Patientsikkerhed om virksomheden.

Vær også opmærksom på, at de nye regler virker med tilbagevirkende kraft. Det betyder, at sundhedspersoner eller behandlingssteder, der bliver undtaget i kraft af de nye regler, kan få refunderet deres gebyrbetaling for 2017 og 2018 ved henvendelse til styrelsen.

Har du spørgsmål til de nye regler, kan du kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed på telefon 72 28 67 00.