Forebyggende behandling til børn og personale efter meningokoksygdom i Nordstjernen i Brøndby

Del sidens indhold med andre

19. februar 2018

Alle børn og personale fra daginstitutionen Nordstjernen i Brøndby bliver tilbudt forebyggende behandling og efterfølgende vaccination, efter at to børn har fået konstateret meningokoksygdom.

To børn fra daginstitutionen Nordstjernen i Brøndby har inden for kort tid fået konstateret meningokoksygdom. Begge børn har det godt igen efter at være blevet behandlet, men for at forebygge nye tilfælde bliver alle børn og personale fra institutionen tilbudt forebyggende behandling på Hvidovre Hospital fra mandag aften og efterfølgende kan de blive vaccineret mod meningokoksygdom hos egen læge. Den nærmeste familie til de to børn har fået samme tilbud.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i samarbejde med institutionen orienteret alle forældre og hele institutionens personale, og opfordret til at henvende sig til Region Hovedstadens akuttelefon 1813 for at få forebyggende behandling. Det er Hvidovre Hospitals Børneafdeling, der står for at give den forebyggende behandling.

De berørte personer er informeret om efterfølgende at henvende sig til deres praktiserende læge for at blive vaccineret mod sygdommen.

Læs mere om meningokoksygdom i Sundhedsstyrelsens pjece.  

Meningokoksygdom skyldes bakterier, som kaldes meningokokker. Meningokoksygdom er en sjælden og smitsom sygdom, som kan være alvorlig­­­­­­­­­­. I 2017 blev der anmeldt 39 tilfælde af meningokoksygdom i Danmark.