×

Nye regler om fjernelse af tatovering er sendt i høring

13. september 2017

Styrelsen for Patientsikkerhed har sendt en bekendtgørelse i høring, der foreslår, at fjernelse af tatoveringer bliver omfattet af reglerne for kosmetisk behandling.

I dag er der ingen regulering af, hvem der må fjerne tatoveringer. Det betyder, at enhver må fjerne tatoveringer uanset deres baggrund og forudsætninger.

Der findes dog ikke nogen metoder til at fjerne tatoveringer, som ikke indebærer en helbredsmæssig risiko; det kan for eksempel være forbrænding, infektion og ardannelse.

Derfor vil Styrelsen for Patientsikkerhed regulere det at fjerne tatoveringer af hensyn til forbrugernes helbred og i sidste ende patientsikkerheden.

Styrelsen har netop sendt en bekendtgørelse i høring, der foreslår, at fjernelse af tatovering bliver omfattet af reglerne om kosmetisk behandling, og at det dermed bliver forbeholdt læger med de relevante kvalifikationer, herunder hudlæger og eventuelt deres medhjælp at fjerne tatoveringer.

Styrelsen vil i den forbindelse opfordre alle, der arbejder med at fjerne tatoveringer, til at læse høringsbrevet og svare på de spørgsmål, som vi stiller.

Find høringen på høringsportalen.