×

Gymnasium anbefales forebyggende behandling mod meningokokssygdom

19. januar 2017

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at alle elever og medarbejdere på Birkerød Gymnasium tilbydes forebyggende behandling og vaccination mod den sjældne, men alvorlige meningokoksygdom.

Indenfor de sidste tre uger har været to tilfælde af sygdommen blandt elever på gymnasiet. Omkring nytår døde en 17-årig elev af sygdommen. Derudover har en anden 17-årig elev sandsynligvis haft sygdommen, men er behandlet og rask igen.

For at forebygge nye tilfælde af meningokoksygdom, anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed derfor nu, at alle elever og medarbejdere på Birkerød Gymnasium tilbydes forebyggende behandling og vaccination. Region Hovedstadens læger og sygeplejersker har fredag morgen været tilstede på gymnasiet, hvor de udleverer den forebyggende behandling. Vaccinationen sker i næste uge ved henvendelse til deres praktiserende læge. Alle på gymnasiet har modtaget orientering fra Styrelsen for Patientsikkerhed her til formiddag.

Der vurderes ikke at være risiko for smitte blandt pårørende til eleverne og medarbejderne og dermed heller ikke behov for forebyggende behandling til disse.