×

Dødsfald på baggrund af meningokoksygdom

31. januar 2017

En 18-årig mand fra København er mandag den 30. januar død af meningokoksygdom. Styrelsen for Patientsikkerhed har lavet smitteopsporing, og været i kontakt med de personer, som det var relevant at tilbyde forebyggende behandling.

Mandag den 30. januar 2017 er en 18-årig mand fra København død af den sjældne meningokoksygdom. Sygdommen skyldes bakterier, som kaldes meningokokker. Meningokoksygdom er både en sjælden og meget lidt smitsom sygdom. I 2015 var der i alt 40 tilfælde i Danmark, heraf få dødsfald. Styrelsen for Patientsikkerhed har lavet smitteopsporing, og været i kontakt med de personer, som det er relevant at tilbyde forebyggende behandling.

”Vi har også været i kontakt med den afdøde drengs uddannelsesinstitution, hvor skolens personale og elever er blevet informeret,” siger Anette Lykke Petri, der er enhedschef, overlæge, ph.d. hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen for Patientsikkerhed har ikke grund til at mistænke, at der skulle være en relation mellem det tilfælde af meningokoksygdom, der resulterede i, at en dreng fra Birkerød døde den 1. januar i år.

”Det er også vigtigt at understrege, at sygdommen er meget lidt smitsom, og at det kun er nødvendigt med forebyggende behandling, hvis man har sovet sammen med eller kysset en person der er syg med meningokoksygdom inden for en periode på ti dage fra sygdommens start,” siger Anette Lykke Petri.

Styrelsen for Patientsikkerhed kan i øvrigt henvise til yderligere information om sygdommen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside