STOP TÆNK TJEK

Del sidens indhold med andre

Kort fortalt

STOP TÆNK TJEK er en kampagne i samarbejde med medicin.dk, der skal sætte fokus på risikosituationslægemidler. Vi har produceret film om insulin, blodfortyndende medicin, methotrexat og opioider, der skal hjælpe sundhedspersonale til at tjekke en ekstra gang, når de håndterer de særlige risikosituationslægemidler.

Hver dag sker der fejl med medicin, og det sker især inden for syv medicingrupper, også kendt som de syv risikosituationslægemidler. En stor del af de utilsigtede hændelser har med de syv lægemidler at gøre og kan have alvorlig og i nogle tilfælde dødelige konsekvenser. Korrekt håndtering af de syv medicingrupper indebærer altså et stort potentiale for at forbedre patientsikkerheden.

STOP TÆNK TJEK

Med STOP TÆNK TJEK sætter vi i samarbejde med medicin.dk fokus på risikosituationslægemidler. Vi har produceret korte film, der skal få sundhedspersonale til at tjekke en ekstra gang, når de håndterer de særlige risikosituationslægemidler. Vi har i første omgang fokuseret på fire af de syv risikosituationslægemidler.

Stop - tænk - tjek

Blodfortyndende medicin

Film om blodfortyndende medicin

Vær opmærksom ved operation – er noget ændret i behandlingen? Vær opmærksom på INR, hos borgere der får warfarin.

Læs mere om risikosituationslægemidlet antikoagulantia

Insulin

Film om insulin

Vær opmærksom på, at doseringen af insulin afhænger af værdien af borgerens blodsukker. Undgå forveksling af insulinpenne.

Læs mere om risikosituationslægemidlet insulin

Methotrexat

Film om methotrexat

Gives kun én gang om ugen ved leddegigt og psoriasis. Overdosering kan være dødelig.

Læs mere om risikosituationslægemidlet methotrexat

Opioider

Film om opioider

Vær opmærksom på symptomer på overdosering; virker borgeren sløv, træt eller forvirret? Husk at fjerne det gamle opioidplaster, før du sætter et nyt på huden.

Læs mere om risikosituationslægemidlet opioider