Projekter om dysfagi
Fejlsynkning sker ofte i forbindelse med måltider, og derfor er det vigtigt at sikre korrekt lejring af patienten og passende fødevare- og drikkekonsistens i forbindelse med måltider. Det er også vigtigt, at man har et fælles sprog om dysfagi internt på behandlingsstederne og på tværs af sektorer samt en god overlevering af information om patienterne.
I Dansk Patientsikkerhedsdatabase er der rapporteret utilsigtede hændelser om dysfagi. Hændelserne handler bl.a. om, at personalet overser information om dysfagi i journalen, at screening for dysfagi udføres med forsinkelse, eller at der er utilstrækkelig overlevering af information om dysfagi ved indlæggelse og udskrivelse.
Relateret indhold
- Temarapport om dysfagi – om faren ved fejlsynkning
- National klinisk retningslinje for øvre dysfagi – opsporing, udredning og udvalgte indsatser
- Den Nationale Kosthåndbog
- Dysfagi og aktivitetsproblemer med at synke-spise-drikke – anbefalinger til ergoterapeutisk viden, færdigheder og kompetencer
- Ergoterapifagligt Selskab for Dysfagi
1 - 10 af 10
-
26. oktober 2022
Tidlig tværfaglig indsats mod dysfagi hos indlagte patienter
-
26. oktober 2022
Opsporing og udredning af dysfagi på ældreområdet
-
26. oktober 2022
Regional dysfagi skills station-træning
-
26. oktober 2022
Stjernekort og konsistenstavle
-
26. oktober 2022
Dysfagi hos børn med handicap
-
26. oktober 2022
Måltidet i fokus
-
26. oktober 2022
Sikre forløb og overgange for patienter med dysfagi
-
26. oktober 2022
Tidlig opsporing og træning af ældre borgere med dysfagi
-
26. oktober 2022
Forbedrede sektorovergange hos patienter med hjerneskade og dysfagi
-
26. oktober 2022
Bedre overgange og øget opmærksomhed på dysfagi
- 1