Turist eller korte ophold

Del sidens indhold med andre

Ferie i Storbritannien: Tjek din rejseforsikring

Hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale (No-deal Brexit), dækker dit blå EU-sygesikringskort ikke længere, hvis du bliver syg på rejsen. Er uheldet ude, skal du derfor selv betale for al den behandling og medicin du får i England, Skotland, Wales og Nordirland. Det kan desværre blive rigtigt dyrt for dig.

Det er derfor vigtigt, at du inden afrejse sikrer dig, at din forsikring dækker, hvis du eller din familie skulle få brug for lægehjælp på rejsen. Det kan være, at du allerede har en rejseforsikring tilknyttet din indboforsikring eller dit betalingskort. Men du skal huske, at Storbritannien vil blive et tredjeland –derfor kan du få brug for et tillæg til din forsikring.

Er du kronisk syg og har aftalt at få behandling med eksempelvis kemoterapi, ilt eller dialyse på din ferie til Storbritannien efter britisk udtræden af EU, er det vigtigt, at du kontakter det hospital, du har lavet en behandlingsaftale med, for at undersøge, om du selv skal betale for behandlingen. Du er ikke længere dækket af EU's sygesikringsregler. Det er derfor lovgivningen i Storbritannien, der skal afgøre, om du kan få den aftalte behandling gratis. 

Hvis du har spørgsmål om rejsesygesikring, er du velkommen til at kontakte os på telefon 72 26 94 90.