×

Sådan kan du donere

Opdateret 28. november 2016

Hvem kan donere æg?

Du skal være mellem 18 og 35 år, og fysisk og psykisk rask. Du kan maksimalt donere æg op til seks gange.

  • Der må ikke være alvorlige, arvelige sygdomme i din nærmeste familie (forældre, søskende og egne børn).
  • Du må ikke kunne smitte med leverbetændelse (hepatitis B og C), HIV eller syfilis. Du vil blive undersøgt for disse sygdomme, ved at du får foretaget en blodprøve.

Bliv doner og få kompensation

Kompensation

I Danmark er det ikke tilladt at sælge eller formidle salg af menneskelige æg. Derfor skal ægdonation foregår under kontrollerede forhold og uden nogen form for vederlag. Men du får en kompensation for dine udgifter i forbindelse med ambulant fremmøde og ægudtagning m.v. Kompensationen er beregnet til 7.000, - kroner pr. donation. Kompensationen er skattepligtig.

Hør hvordan en donation foregår

Tal med din partner

Donation er stor beslutning, som ikke efterfølgende kan gøres om. Det er derfor en god ide at overveje beslutningen, tal fx med din partner om det. Men vær også forberedt på, at dine omgivelser ikke altid forstår, hvor vigtigt det er, at der er kvinder, som donerer. Det er den eneste mulighed for graviditet for de barnløse par, hvor kvinden ikke selv danner æg. Men det er vigtigt, du sætter dig ind i, hvad donation indebærer.

Kontakt en fertilitetsklinik

Overvejer du at donere æg, kan du tale med en læge fra en fertilitetsklinik. Her kan du få råd og vejledning og svar på dine spørgsmål om ægdonation. Det er også her donationen foregår.

Kontakt en fertilitetsklinik og hør mere

Vil du være anonym eller ikke-anonym?

Du vælger selv, om du vil være anonym donor eller ikke-anonym donor.

Se forskellen på anonym og ikke-anonym

Giv liv