Hvis du er uddannet i Storbritannien

Del sidens indhold med andre

Der gælder særlige regler for dig, der har taget din uddannelse i Storbritannien – alt efter, hvornår du har gennemført din uddannelse, og i hvilket land, du er statsborger. Få styr på, hvordan du skal søge om at få anerkendt den uddannelse, du har gennemført i Storbritannien.

Storbritannien forlod formelt EU den 31. januar 2020. Herefter fulgte en overgangsperiode frem til 31. december 2020, hvor statsborgere i Storbritannien havde mulighed for at søge om anerkendelse af deres uddannelse efter de særlige EU-regler.

Overgangsperioden udløb den 31. december 2020, og nu gælder følgende regler for anerkendelse af uddannelser gennemført i Storbritannien:

Uddannet før 1. januar 2021 og statsborger i Norden, EU eller EØS

Hvis du er statsborger i et nordisk land, et EU-land, Liechtenstein eller Schweiz og hvis du har gennemført din uddannelse i Storbritannien før den 1. januar 2021, så kan du søge om anerkendelse af din uddannelse efter EU- reglerne. 
Sådan søger du: Du skal vælge din faggruppe og herefter gå ind på "Uddannet i Norden, EU eller EØS." Vælg din faggruppe

Uddannet efter 1. januar 2021 og statsborger i Norden, EU eller EØS

Hvis du er statsborger i et nordisk land, et EU-land, Liechtenstein eller Schweiz og har gennemført din uddannelse i Storbritannien efter den 1. januar 2021, skal du søge om godkendelse af din uddannelse efter de regler, der gælder for sundhedspersoner uddannet i tredjelande.
Sådan søger du: Du skal vælge din faggruppe og herefter gå ind på "Uddannet uden for Norden, EU og EØS." Vælg din faggruppe

Statsborger udenfor Norden, EU eller EØS

Hvis du ikke er statsborger i et nordisk land, et EU-land, Liechtenstein eller Schweiz, men er statsborger i for eksempel Storbritannien eller andet tredjeland, så kan du ikke få anerkendt din uddannelse efter EU-reglerne. Heller ikke, hvis du har gennemført din uddannelse i Storbritannien før den 1. januar 2021. Her vil du altid skulle søge om godkendelse af din uddannelse efter de regler, der gælder for sundhedspersoner uddannet i tredjelande.
Sådan søger du: Du skal vælge din faggruppe og herefter gå ind på "Uddannet uden for Norden, EU og EØS." Vælg din faggruppe